Gundi.blogg.se

Efter allas reaktioner igår på träning bad en av mina kompisar att jag skulle kolla in hans blogg och jag blev ganska imponerad. Han ( Amir Azrafshan ) är mer filosofiskt inställd när det gäller hans blogg. Han skriver inte så ofta i den men när han har något vettigt att skriva så kommer det upp på bloggen och jag hoppas att han fortsätter skriva för jag är är stolt och imponerad dels för att han är kurd och dels för att han skriver det jävligt bra ..Så nu tänkte jag lägga upp en av hans texter här ....Läs Den...

"ingenting!


Alla ni som tror på Gud...bli inte arga nu, men måste ta upp det här.

Gud kan ju göra vadsomhelst eller hur? Därför kallar vi honom allsmäktig, god osv.
För att någonting ska ha en början, så måste den själv vara början. Vi säger att Gud är den första, men den måste därför ha skapat sig själv också.Det går att jämföra med Big Bang Teorin,,Hela universum är skapad av en sprängning, av ingenting. Alltså brjan på allt vara ingenting. MEn även detta ingenting var ju nånting, eftersom det fanns.
Om att någonting skapades ur ingenting brukar folk säga att de var Gud som satte igång det hela. och sen fick allting gå mot utveckling, också varför det finns ondska och inte bara godhet. men det är ju en av argumenterna varför de finns ondska. Än en gång, Gud satte igång det hela, sådärför borde ingenting inte vara början då, isf Gud, och det är omöjligt om inte annat.
Jag påstår att ''ingenting'' är Gud. För tänk er, någonting så stort som universum har skapats av detta ingenting. Och det största argumentet för att Gud existerar är ; jag kan inte tänka mig något fullkomligare än gud, så därför måste han finnas .
Och sedan att ha en tanke om Gud bara måste förklara om att han finns.
Men detta fullkomlighet är ganska vidlyftigt, vad menar man med fullkomlighet`? visserligen att han e stor att ingenting större kan tänks, evig att ingenting evigare kan tänkas. Det enda som överränsstämmer med detta är ''icke varat''.
Och tänk er att icke varat faktiskt är någonting, annars skulle vi inte ha en benämning för det.
Om Gud är så allsmäktig som han är borde han klara av att göra en så stor sten att han själv inte kan lyfta den, men om han nu gör en så stor sen så kan han ju inte lyfta den, och en allsmäktig Gud klarar väl av allt???

Här kommer Teodice problemet som har fått jävligt många att tänka och de som ser detta brukar faktiskt börja tvivla på Gud. Det här problemet är jävligt gammalt och började ta fart efter jesu födelse...men ni själva kan gräva er lite kring den;


''Antingen vill Gud utplåna det onda, men kan det inte. Eller så kan han det, men vill inte. Eller så varken kan eller vill han. Om han vill men inte kan är han maktlös, vilket går emot hans natur. Om han kan men inte vill är han ond, vilket också går emot hans natur. Om han varken vill eller kan är han både ond och svag och är alltså inte Gud. Men om han vill och kan, vilket är det enda som stämmer överens med vad han är, varifrån kommer då det onda och varför gör han inte slut på det? ''

AV: Amir Azrafshan

Kommentarer
Postat av: Anonym

100 spänn på att killen har läst "the puzzel of God"...Hans argument är helt taget ifrån boken. Lilla Ako var inte så blåögd, naiv. Kille blåser dig!

2009-04-02 @ 22:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0